KUVA
KUVA
KUVA
JULISTE_TEKSTI_JPG – Version 2
previous arrow
next arrow
 

Superwood – ainakin syksyn näyttävin festivaali – Katso kuvat

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Hotelli Rantapuisto Helsingin Vuosaaressa muuttuu taas Superwood -festivaalin näyttämöksi. ”Twin Peaks -henkinen boutique” -festari tarjoaa musiikkia ja muun muassa elokuvia, ruokaa, juomaa, tanssia ja taidetta kahden vuorokauden ajan.

Superwood on vähintäänkin syksyn visuaalisin festivaali, mutta ei sillä ole kesälläkään monta haastajaa. Eikä Suvilahden somistuksesta jo käsitteen tehnyttä Flow Festivalia, Nordiksen ja sen ympäristön jollain taikatempulla viihtyisäksi muuttavaa Sidewaysiä tarvitse tähän verratakaan – kaikille on paikkansa eikä musiikki ole kilpailulaji, ei musiikkitapahtumien visuaalinenkaan puoli.

Superwoodin ajaksi koko Rantapuisto somistetaan festivaalin tarpeisiin sopivaksi. Vuonna 1963 Pohjoismaiden Yhdyspankin koulutuskeskukseksi valmistunut hotellin päärakennus on isoine mäntymetsään ja merelle aukeavine maisemineen sellaisenaankin näyttävä paikka persoonalliselle festivaalille, joka ottaa pimenevän vuodenajan mahdollisuutena. Hotelli ja sitä ympäröivä metsäalue tarjoavat mahdollisuuksia poiketa tavallisesta keikkojen asetelmasta, jossa esiintyjä esiintyy valospoteissa, katsoja katsoo pimeässä. Ja tämän mahdollisuuden festivaalin järjestäjä vaatesuunnittelija, elokuvaohjaaja ja musiikkiartisti Paola Suhonen käyttää eri esiintyjien kanssa Superwoodin Woodtourilla.

Woodtourilla on nähty mielikuvituksellisia, ympäristön eli meren ja metsän huomioon ottavia minikeikkoja kiinnostavilta artisteilta ja yhtyeiltä. Tänä vuonna Superwoodin Woodtourilla esiintyvät muun muassa Iisa, Litku Klemetti, Mira Luoti, Koutaffa eli Sami Yaffa ja Meeri Koutaniemi, Honey B. & The T-Bones – sekä Lea Laven ja Jari Sillanpää.

Ohessa kuvia Superwoodin Woodtourilta kahden vuoden takaa. Silloin esiintyivät muun muassa Manna, Jonna Tervomaa, Anssi Kasitonni ja Spigu.

In English

Superwood is the cool festival in Hotel Rantapuisto, Helsinki. At the first weekend of October there will be lot of to hear and see – the special Woodtour gigs are the most visual shows in Helsinki this fall. The photos were taken in Superwood Woodtour in 2017.