KUVA
KUVA
KUVA
JULISTE_TEKSTI_JPG – Version 2
previous arrow
next arrow
 

Mardi Gras @ Nola Cajun Gastropub, Buenos Aires 2/2018 – laskiainen argentiinalaiseen tapaan

Kolme vuotta sitten oli tuollainen laskiaispäivä. Buenos Airesissa, Argentiinassa on mainio gastropub Nola, joka tarjoilee yhdysvaltain eteläosien ranskalaisvaikutteisen kulttuurin mukaista cajun-ruokaa, siitä nimikin Nola (New Orleans – Louisiana). Listalla on myös paikallisen Filidoro-panimon tuotteita ja cocktaileja.

Helmikuussa 2018 ei tosiaankaan tiedetty koronasta eikä osattu kuvitella rajoituksia. Mardi gras -karnevaalihenkeä edustivat vakioasiakkaiden räikeät rihkamakorut. Helteisessä illassa ihmiset levittäytyivät jalkakäytävälle. Musiikki raikasi. Rasvaisia ruoka-annoksia kuvattiin. Turvavälit… niistäkään ei tiedetty, niitä ei tarvittu eikä niitä toteutettu.

Aina oppii. Tuolloin opin liukkaan kitalakeni avulla, että mardi grasin tarkka suomennos on “rasvatiistai” – ja se on laskiaistiistain alkuperäinen nimitys. Ja siksi karnevaalimeininki, koska varsinkin katolisissa maissa juuri laskiaistiistaihin on huipentunut aika ennen paastonaikaa: se alkakoon vasta seuraavana päivänä, tuhkakeskiviikkona.