KUVA
KUVA
KUVA
JULISTE_TEKSTI_JPG – Version 2
previous arrow
next arrow
 

Katukuvia: Boca Juniorsin fanit matkalla matsiin – Street Photography in Buenos Aires

Kuvasin faneja matkalla jalkapallo-otteluun Bocan kaupunginosassa Buenos Airesissa helmikuussa 2018. 

Nyt Club Atlético Boca Juniors on voittanut Argentiinan mestaruuden keväällä 2020 – vain pisteen erolla ennen pahinta kilpailijaansa River Platea.

Vastakkainasettelu kaupungin kahden tunnetuimman joukkueen välillä on voimakasta: Boca Juniorsin kannatus on pesiytynyt väkivaltaisuuksien ja ryöstöjen takia pelättyyn Bocaan – River Plate tunnetaan puolestaan Buenos Airesin “rikkaiden joukkueena”.

Kaksi vuotta sitten tilanne Argentiinassa oli se, että vierasjoukkueiden fanien pääsy otteluihin oli kielletty kokonaan. Väkivaltaisuuksia ei olisi voitu välttää. Futisfanien välisissä tappeluissa on jopa kuollut ihmisiä. Yksinäisiä vierasjoukkueen kannattajia on pahoinpidelty hengiltä stadioneilla kesken pelin.

Mutta sunnuntai-iltapäivän otteluun Bocassa menivät sulassa sovussa niin perheet, yksin kulkevat naiset kuin vastaavanlaiset miesporukat kuin suomalaisiinkin urheilutapahtumiin.

Eipä tarvinnut pelätä ainakaan vastustajan kannattajien hyökkäyksiä.

Niiltä suojelivat toki myös mellakkavarusteisiin puetut poliisit.

Tarina Boca Juniorsin sinikeltaisesta värityksestä on kiinnostava. Kerrotaan, että 1905 perustetun seuran alkuvuosina oli kiistaa pelipaitojen väristä. Päätettiin, että mennään Buenos Airesin satamaan – ja ensimmäisen saapuvan laivan lippu määrää Boca Juniorsin värit.

Saapui laiva, joka seilasi Ruotsin lipun alla.

Tämän seurauksena Bocan otteluissa näkee yhä futisfaneja Ruotsin pelipaidoissa.

Boca Juniors is the new champion of the football league of the Argentina. I shot the Boca fans in February 2018 in Boca, Buenos Aires when they walked to the home game in famous La Bombonera stadium. Everyone was friendly. The reputation of the Argentinian football fans is much worse.