KUVA
KUVA
KUVA
JULISTE_TEKSTI_JPG – Version 2
previous arrow
next arrow
 

Steve Gunn Live at Kuudes Linja, Helsinki – Katso kuvat

Ed Sheeranin vastakohta on löytynyt! Siis siinä mielessä, että kumpikin säestää keikoilla itse itseään persoonallisesti kitaraa soittaen.

Mutta siinä, missä Sheeran tavoittaa rämpyttäen vaikka 100 000 ihmistä, Gunn tyytyy sataan.

Onko vähemmän enemmän? Makuasia, mutta brooklyniläissyntyinen Gunn tekee kiehtovaa, monikerroksista musiikkia vähistä aineksista. Hän näppäilee avovireessä olevaa kitaraansa ja keskittyy siihen keikallaan silmät ummistettuina kuin yleisönsä unohtaen. Sitä ei tapahdu Sheeranille, mutta eipä hän samanlaista psykedeelis-unenomaista tunnelmaa musiikillaan pyrikään rakentamaan.

Gunn esiintyi 19. syyskuuta Kuudennella linjalla Helsingissä. Keikka alkoi sillä, että Gunn komensi baarin puolella olevia ihmisiä keskustelemaan hiljaisemmalla volyymilla. Nämä uskoivat, ja seuraavan runsaan tunnin ajan konserttiyleisö oli hiljaa kuin kirkonmenoissa. Se sopi varmasti kaikille, erityisesti esiintyjäksi ujolta vaikuttaneelle Gunnille.

Mutta ehkä hän kokee olevansa vain välikappale. Matkaopas musiikin ihmeellisiin maailmoihin. The Unseen In Between löytynee pian monelta Vuoden levyt -listalta.

In English

Steve Gunn played in Kuudes Linja Helsinki 19th of September 2019. He was shy performer but his psychedelic guitar playing sounded beautiful. His latest album The Unseen in Between should be in many Album of the Year -listings.