KUVA
KUVA
KUVA
JULISTE_TEKSTI_JPG – Version 2
previous arrow
next arrow
 

Vesala @ Hartwall-Arena, Helsinki 25.10.2019

VESALA esiintyi Hartwall Arenassa perjantaina 25. lokakuuta 2019. Suomen suurin viihdehalli oli loppuunmyyty – jopa aitiot niin, että siellä näkyi tanssivia ihmisiä konsertin aikana. (Ja valitettavasti aitioista kuului kännistä älämölöä hiljaisten kappaleiden, muun muassa yhtenä haikeana loppuhuipennuksena kuullun Sinuun minä jään -biisin aikana.)

EI LIENE UUTINEN, että Vesalan keikalla musiikki, esiintyminen, sanoitusten maailma ja koko esityksen dramaturgia toimivat. Paula Vesala, 37, on musiikin maisteri, esiintynyt tuhansia kertoja – ja hän kuuluu Suomen 2000-luvun tärkeimpiin sanoittajiin. Dramaturgiastakin hänellä akateeminen loppututkinto, UCLA:sta, Kaliforniasta. Että homma on hallussa, teoriassa ja käytännössä.

UPEAA ON, miten Vesala ei väheksy eikä aliarvioi yleisöään. 12 000 kuulijan joukkoon mahtui monenlaisia ihmisiä, osa lienee seurannut hänen uraansa viime vuosikymmenen PMMP-ajoista lähtien, osalle hän saattoi olla tuoreempi tuttavuus vaikkapa Vain elämää -ohjelmasta tai soolouran radiohittien ansiosta. Mutta Vesala ei pelkästään viihdyttänyt. Show oli kunnianhimoinen ja samalla tavoin synkkämielinen, iloisimmillaankin melankolinen kuin useimmat hänen kappaleensa ovat. 

AJATELLA, että PMMP:n lopettamisesta on vasta kuusi vuotta. Yhtye oli lopettaessaan Suomen suosituimpia. Silti sen jäähyväiskeikkohin riitti kaksi esiintymistä Helsingin jäähallissa. Nyt soolo-Vesala mahtui hädin tuskin Arenalle, jonka tässä kuuden vuoden aikana ovat valloittaneet monet muutkin suomalaiset pop-, rock- ja rap-tähdet. Seuraavaksi Vesalan iso soolokeikka nähtäneen stadionilla – suomalaisen musiikin suursuosio tarjonnee tulevina vuosina ihan Cheekin stadionhurmoksen tasoisia massatapahtumia muun muassa Antti Tuiskulta, Lauri Tähkältä, Kaija Koolta, JVG:ltä, Sunrise Avenuelta, Sannilta, Jenni Vartiaiselta, Apulannalta – ja Vesalalta.